Tijdens deze coronaperiode ziet ons fietsseizoen er helemaal anders uit. Omdat er nog geen groepsritten zijn, willen we een extra uitdaging lanceren.
Vanaf maandag 18 mei kan je deelnemen aan de virtuele editie van de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Johnny, Chris en Sofie hebben elk een virtueel team gecreëerd. Elk team bestaat uit max. 8 fietsers (kapitein inbegrepen) en gaat de uitdaging aan vanaf 18 tot en met 24 mei samen 1000 km af te leggen via het online platform Keep Moving.

Sluit je aan bij het team naar keuze en spring op je fiets! Je hebt een week de tijd om 1000 km te verzamelen, maar uiteraard stopt het daar niet.
Rij zoveel kilometers als je wil en maak deel uit van het beste Mijnsprinters team!

Hoe kun je deelnemen?
• Registreer je op keepmoving.eu.
• Koppel daarna je sportapp (Start 2 Run, Strava, Pacer, Google Fit of Apple Health) of wearable (Garmin of Fitbit).
• Selecteer de 1000 km voor Kom op tegen Kanker op platform.keepmoving.eu/nl/challenges en klik op ‘Ik doe mee’.
• Sluit aan bij één van onze 3 teams met de teamcode & zorg ervoor dat jouw team het meeste kilometers bij elkaar maalt:
Team Chris: 1a3649b3
Team Johnny: e94ccea5
Team Sofie: 7cfcc5e0
• De kilometers die je trapt van 18 tot en met 24 mei worden dan automatisch gekoppeld aan de virtuele editie van de 1000 km.

Zondagavond wijdt Sporza zelfs een speciale uitzending aan deze virtuele editie tussen 17u30 en 18u.

Deze week werden de Corona-veiligheidsmaatregelen opnieuw versoepeld: vanaf maandag 18 mei is buiten sporten voortaan toegelaten met maximaal 20 personen én met een coach, in ons geval een wegkapitein die toeziet op het naleven van o.a. de social distancing regels.

We zijn als bestuur echter van mening dat deze maatregelen onvoldoende zijn om onze veiligheid en gezondheid te garanderen. Bovendien denken we dat het respecteren van deze regels in een grote groep quasi onmogelijk is. Daarom hebben we besloten dat de heropstart van de groepsritten opnieuw voor onbepaalde tijd zal uitgesteld worden. Dit betekent dat we voorlopig niet in groep (meer dan 3 personen) afspreken aan café Paulana. We blijven jullie aanmoedigen om onderling af te spreken, in kleine groepjes en los van de Mijnsprinters als club.

De clubdag wordt ook voorlopig verplaatst naar een latere datum in september. Meer info hierover volgt later.

Dank voor jullie begrip. Het was een moeilijke beslissing, maar we denken dat dit de beste oplossing is. Hopelijk kunnen we binnenkort met z’n allen de baan op.

Gezien de huidige omstandigheden, zijn we jammer genoeg genoodzaakt onze jaarlijkse BBQ voor 2020 te annuleren.

Leden die reeds kaarten hadden verkocht, vragen we om deze terug te betalen. Alle andere kaarten mogen vernietigd worden.

Dankjewel voor het begrip!

We melden jullie de blijde intrede van een nieuw bestuurslid, proficiat Vincent Deschuyteneer! Vincent zal de eerstkomende weken/maanden de werking van het bestuur ontdekken en daarna specifieke taken op zich nemen. We houden jullie hier zeker van op de hoogte.

Herinnering: leden die ook deel willen uitmaken van het bestuur kunnen dit melden aan bestuur@mijnsprinters.com. Wie zich geroepen voelt, mag zeker een mailtje sturen.

Beste Mijnsprinters,

Eén van de COVID-19 maatregelen van de Nationale Veiligheidsraad is een verbod om nog evenementen te organiseren: “Alle recreatieve, sportieve, culturele en folkloristische activiteiten worden geannuleerd, ongeacht hun grootte en of ze openbaar dan wel privé zijn.”

Bijgevolg zien we ons verplicht om alle clubritten te annuleren en dit tot minstens 3 april.

Laat dat U zeker niet weerhouden om individueel of in kleine kring al wandelend of fietsend toch de natuur in te duiken. Sporten blijft -naast een gezonde voeding- de beste manier om je immuunsysteem te verbeteren.
https://sporza.be/nl/2020/03/13/sportartsen-roepen-op-om-te-blijven-bewegen-anders-hebben-we-ander-probleem~1584124122310/

Wij hopen op begrip voor deze situatie, en houden jullie hier op de hoogte over eventuele wijzigingen.

Verzorg jullie goed!
Het bestuur

Eerst en vooral onze beste wensen voor het nieuwe jaar voor u en uw familie!

Zoals elk jaar vangt WTC Mijnsprinters het nieuwe kalenderjaar aan met een nieuwjaarsreceptie voor zijn leden en hun gezin. In 2020 vindt de receptie plaats op zaterdag 25 januari in ons clublokaal “Paulana” Stationsstraat 53 in Galmaarden.

De receptie start om 18.30 uur, waarbij de club de aanwezigen trakteert op enkele glaasjes bubbels en een hapje. De drank valt ten laste van de club (tot 22u)

Om een duidelijk zicht te hebben op het aantal deelnemers en om een goede schatting te kunnen maken van de aankopen die moeten gebeuren, werken we ook nu weer met voorinschrijvingen. Graag een mail naar bestuur@mijnsprinters.com om door te geven of je al dan niet zal aanwezig zijn en met hoeveel personen. Elk lid kan inschrijven tot uiterlijk zondag 19 januari.

Wij kijken alvast uit naar 25 januari om er een gezellige avond van te maken en hopen jullie daar te mogen ontvangen. Tot dan!

We melden jullie het ontslag van Eric Moreels als bestuurslid van De Mijnsprinters. Eric, bedankt voor jouw inzet en medewerking de voorbije jaren.

Uiteraard blijft Eric fietsend lid van onze club.

Op woensdagavond 27 november voorzien we een samenkomst voor alle leden die interesse hebben om deel te nemen aan Climbing for life 2020.

18-20 juni: Valloire – Galibier

10-12 september: Dolomiti Alta Badia

 

Place to be: café Paulana om 19u30

 

Graag sluiten we het wielerseizoen 2019 af met een avond waarop een gezellige babbel kan plaatsvinden, leuke fietsmomenten gedeeld kunnen worden en zo veel meer … .

Wij nodigen graag u, uw partner en uw gezinsleden uit op ons samenzijn dat dit jaar plaatsvindt op zaterdag 9 november 2019 in de polyvalente feestzaal te Sint-Pieters-Kapelle (Markstraat 17, 1541 Sint-Pieters-Kapelle).

We starten om 18u met een receptie bestaande uit hapjes en uiteraard “bubbels” en tegen uiterlijk 19u15 zullen we aan tafel gaan voor een uitgebreid buffet. Nadien sluiten we de avond af op de beats van een DJ.

Zoals afgesproken tijdens de ledenvergadering kunnen de leden die hun lidgeld voor het jaar 2019 betaald hebben GRATIS deelnemen. Partners en kinderen vanaf 15 jaar betalen 30 euro.

De bevestiging van deelname aan het feest gebeurt door storting op reknr BE69 0013 7271 3078 van “Veloclub De Mijnsprinters”. Gelieve als mededeling te vermelden: “Deelname banket (naam gratis lid + aantal betalende personen + aantal gratis kinderen”. Het bedrag dient gestort te zijn vóór 1 november 2019!

Om een duidelijk zicht te hebben op het aantal deelnemers verzoeken wij jullie tevens te laten weten of jullie al dan niet deelnemen aan het afsluitingsfeest. Voor leden met een mailadres kan dit door te mailen naar het bestuur@mijnsprinters.com. Leden die niet over mail beschikken kunnen hun (niet)-deelname bevestigen ter gelegenheid van een zondagrit (vanzelfsprekend dient de gestelde termijn ook hier te worden gerespecteerd).

Wij hopen van harte jullie talrijk te mogen begroeten! Tot dan

We zijn weer een telg rijker! Marc Mertens, de papa van Elke en schoonvader van Jo, vervoegde onlangs de club.

Vanuit het bestuur en de leden wensen we hem veel mooie ritten toe.

Marc zal eind augustus meteen onze club vertegenwoordigen in de Vogezen en onder andere La Plache Des Belles Filles beklimmen.